Хрупкаво разнообразие [със Златина Димитрова]
Всички са потънали в работа и над офиса се стели фокусирана тишина. Докато в един момент от ъгъла не се разнася оглушително “хруп-хруп”, което продължава далеч повече от приемливото…
Хрупкавите храни имат специално място в пантеона на дъвкателната гимнастика и в сърцата на повечето от нас. И именно от хрупкавото започна разговорът ни със Златина, за да продължим и в серия други вкусни посоки.
В епизода ще чуете:
— Защо харесваме хрупкавото и какво говори текстурата на храната за нейното качество?
— Защо трябва хората, които хрупат с отворена уста, да бъдат подведени под съдебна отговорност?
— Лютото вкус ли е?
— Защо мразим сини пържоли?
— Какво влияе на вкусовото ни възприятие?
— Какво е синдром на Гурманд?
===
Допълнителни бележки към епизода: ratio.bg/podcast/317
Ако това, което правим, ви харесва, подкрепете Ratio тук: ratio.bg/support